verbouwing sportaccommodaties

verbouwing sportaccomodaties

Verbouwing sportaccommodaties voor bedrijfstrainingen, (top)sporters en revalidatiecentra

Philips MTC sportcomplex
In het algemeen is bij sport gebouwen de logistiek een belangrijk ontwerp criterium. Hoe worden de bezoekers, supporters en sportbeoefenaars ontvangen en naar de tribune en/of sportzaal en kleedruimten geleid?

Hoe en waar worden de kleedruimten gesitueerd en hoe vindt de scheiding tussen “droge” en “natte” ruimten plaats? Deze vragen gelden niet alleen voor de binnen- maar ook voor de buitensituatie. Hoe is de relatie vormgegeven met de omringende sportvelden? Of met de omringende natuur?

Ook bij een verbouwing en/of uitbreiding dienen bovenstaande waarden te worden ge respecteerd , hetgeen soms heel wat gepuzzel oplevert. Ook bij deze verbouwing en uitbreiding van het sportcentrum met een zwembad, een wens, die reeds tijdens de voorbereiding van de bouw moest worden ingepast, was dat het geval.

Er is voor gekozen om de benodigde leidingen t.b.v. de lucht- en verwarmingsinstallaties aan het plafond als “schoon werk” in het zicht te laten en van een markante kleur te voorzien. De installaties worden tot architectuur verheven en verhogen o.i. daarmee de indruk van het sporten in een gezonde omgeving.

neiuwbouw complex bedrijfsverzamelgebouw
2 fitnessruimten eventueel te scheiden door een flexibele tussenwand.

Placeholder image
Plattegrond gecombineerde sporthal met squashbanen, gym- en fitnessruimten, sauna en zwembad met dompelbad.
Placeholder image
Uitbreiding sportcomplex bij een conferentiecentrum met een zwembad.
Placeholder image
Verdiept aangelegde squashbanen.